Zijn luchtballonvaarten veilig ?

De luchtballon is één van veiligste transportmiddelen. De vluchten bij Belair worden ook uitgevoerd door professionele piloten die over alle nodige vergunningen en meteorologische voorkennis beschikken. Ook worden onze ballonnen jaarlijks gecontroleerd door het Ministerie van Lucht en Verkeerswegen en daarnaast ook door de fabrikant. Onze piloten worden bijgestaan door een goed opgeleide grondcrew die instaat voor een veilige terugrit na de vaart.

 

Wat bij hoogtevrees ?

Het is wetenschappelijk bewezen dat het onmogelijk is om hoogtevrees te hebben als er geen verbinding (b.v. touw, ladder, gevel…) tussen jou en de grond is. Hoogtevrees is een oerinstinct dat je waarschuwt voor gevaarlijke hoogten. Je onderbewustzijn ‘meet’ de afstand tussen je ogen en de grond via een referentie (touw, ladder, gevel). Neem dit contact weg en je ‘meetsysteem’ werkt niet meer, zelfs als je bewust aan hoogtevrees denkt! Heb je trouwens last van hoogtevrees in een vliegtuig?

 

Is ballonvaren seizoensgebonden ?

Ballonvaren kan het hele jaar door. Van zodra de meteologische condities goed zijn om te varen kan je ons in het luchtruim ontdekken, dus ook in winter- en herfstperiode. Uiteraard is de zomerperiode de drukste.

 

Ik ben zwanger, wat nu?

Jammer genoeg aanvaarden wij geen zwangere vrouwen tijdens onze ballonvaarten.
Dit omwille van veiligheidsredenen, een onverwachte duw of stamp bij de landing kan nare gevolgen kennen bij zwangerschap die wij liever wil voorkomen. Wij kunnen bij zwangerschap steeds de waardebons verlengen indien nodig.

Welke kledij draag ik tijdens de ballonvaart ?

Vele denken dat het tijdens de ballonvaart koud is. Niets is echter minder waar, zelfs niet in de winter! Omdat we even snel als de wind varen, kan deze je niet afkoelen. Daarbij kan je profiteren van de straling van de ballon. De kledij die je aandoet, kan je vergelijken met de kledij die je zou aandoen om op die dag een wandeling te maken. Plat waterbestendig schoeisel en een petje of hoedje wordt aangeraden.

 

Hoe lang duurt alles ?

Een ballonarrangement duurt gemiddeld 3 à 4 uur. Belair geeft je de garantie dat je minimum 1 uur in de lucht bent. We besteden veel aandacht aan de service die wij onze klanten aanbieden. Ook de afstand die de ballon aflegt of een autosnelweg in de buurt van het landingsterrein kunnen een rol spelen.

 

Wanneer weet ik of de ballonvaart kan doorgaan ?

Voor een avondvaart word je door ons tussen 14 u en 15 u opgebeld. Voor een ochtendvaart bellen wij je de avond ervoor op. Dan hebben wij de laatste weersvoorspellingen. Vroeger kunnen we je zelden tot nooit iets definitiefs vertellen.

 

Wat als de ballonvaart niet doorgaat ?

Dan spreken we onmiddellijk een nieuwe datum af.

 

Hoe geraak ik na de landing terug ?

BelAir voorziet bij elke ballonvaart volgwagens die alle ballonvaarders terug naar het afspreekpunt brengen. Uiteraard zijn familieleden of kennissen die dit avontuur ook eens van dichtbij willen volgen van harte welkom.

 

Ben ik verzekerd ?

Ja. Belair heeft een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van het type ‘combined single limit’. Deze polis biedt je een betere dekking dan de wettelijk verplichte minimumvoorwaarden. Ook in deze materie bieden wij jou kwaliteit!