Ballonvaren in tijden van Corona

UPDATE 24/05/2021

Ballonvaarten zijn opnieuw toegelaten! 

Sinds enkele dagen kunnen we terug gaan ballonvaren, dit onder strikte voorwaarden. Deze voorwaarden zullen jullie spoedig ontvangen. Door dit goede nieuws zijn wij dan ook gestart met de planning voor de komende weken/maanden. Wij doen er alles aan om iedereen zo snel mogelijk een datum te bezorgen. Echter vragen wij voor jullie begrip en geduld bij deze heropstart. Hellaas zullen wij er niet in slagen iedereen tegelijk te bedienen.

Wij contacteren nu de komende dagen/weken zoveel mogelijk klanten om hun vaart in te plannen.

Nog geen mail/telefoon ontvangen, aarzel niet om ons telefonisch te contacteren voor het inplannen van de ballonvaart.

Bij voorkeur vragen wij jullie enkel telefonisch contact op te nemen vanaf 17h tot 20h voor het inplannen van ballonvaarten. Voor andere vragen kan U ons altijd contacteren via gekende kanalen.

Tot binnenkort,

Het Belair Team.

Wij verzamelde alvast alle informatie op onze Corona Pagina!


Opleiding tot ballonvaarder

Vanaf heden kan je ook terecht bij Belair Flying People,
voor hulp bij het behalen van je Europese licentie ballonvaarder.
Na een intense training in Spanje bij de ATO (Approved Training Organisation) van Ultramgic Balloons.
Werden wij klaargestoomd om in de toekomst nieuwe studenten ballonvaarders te helpen bij het behalen van hun licentie.

Voor het behalen van je licentie moet je slagen in tal van theoretische vakken zoals :

o Air law and ATC procedures
o Human performance
o Meteorology
o Communications
o Principles of flight
o Operational procedures
o Flight performance and planning
o Aircraft general knowledge, envelope and systems and emergency
equipment o Navigation

En uiteraard zal een student piloot tal van vluchten moeten uitvoeren met instructeur.

Binnenkort kan je op onze website veel meer informatie terug vinden over de opleiding tot Ballonvaarder.


Putrajaya Balloon Fiesta 2015 DAY 2

Putrajaya International Balloon fiesta loopt op volle toeren! Zonet maakte wij onze 4de vaart tijdens dit prachtige event! Nu al hebben wij enkele foto’s die we graag met jullie delen maar uiteraard komen er nog veel meer! Naast het ballonvaren is er ook heel veel media aandacht omtrent ballonvaren in Maleisie, zo hebben wij al enkele TV intervieuws gehad en waren we ook al live te horen op RED en Capital FM ! Vanavond sluiten we deze dag af met een night glow! stay tuned!

 

Volg ons foto album, wij updaten dit dagelijks! 


Putrajaya Balloon Fiesta 2015 DAY 1

Vandaag start van de Putrajaya International Balloon fiesta 2015! En de eerste vaart die we maakte was dan ook meteen een schot in de roos! We stegen als eerste op met de MYBalloonfiesta Ballon vanuit Presint 2 en maakte na een prachtige vaart een zachte landing vlak bij de landingsbaan voorzien voor de RedBull air race 2014! Mijn mede passagier van deze morgen, de Minister van Kuala Lumpur zag dat het goed was! Na deze fantastische start hopen we natuurlijk nog veel ballonvaarten te kunnen maken , helaas deze avond was de kans op onweer te groot , waardoor we op de grond bleven. Ook de andere kant van de wereld is veiligheid het belangrijkste ! 

 

Volg zeker ons foto album over dit prachtige event!


Penang Hot Air Balloon Fiesta 2015

First Penang Hot Air Balloon Fiesta 2015Voor we terug van start gaan met dagelijkse ballonvaarten in België vanaf April, zijn we net zoals vorig jaar enkele weken actief in het verre Azië. Na een testvlucht dat we maakte vorig jaar op het Eiland Penang ( Maleisië ) was het deze keer zover, het eerste Penang International Balloon Fiesta 2015! De eerste editie was ook meteen een schot in de roos. Anders dan meeste balloon events hebben hier slechts 3 luchtballons effectief een ballonvaart gemaakt, dit omwille van de niet voor de hand liggende locatie, maar tal van ballons verankerd aan de grond hebben de geschate 100.000 bezoekers een prachtig spektakel bezorgd! Dit zowel overdag als in de late avond!

Neem zeker eens een kijkje in ons foto album.

Ons avontuur dit jaar in Maleisië is nog niet afgelopen, ook binnen 2 tal weken nemen wij voor de 5de keer deel aan de Putrajaya International Balloon Fiesta 2015.


Belgian Air Force Days 2014

belgianairforcedays

Graag nodigen wij jullie allen uit om onze informatie stand te komen bezoeken op de Belgian Air Force days op de luchtmacht basis van Kleine Brogel.

Tijdens het weekend van 13 & 14 september 2014 staan wij paraat om al jullie vragen te beantwoorden omtrent ballonvaarten!

Bezoek ons zeker en maak bovendien kans op tal van kortingen en promoties!
Voor deze speciale gelegenheid maakte wij ook enkele luchtballon pins en sleutelhangers die exclusief te verkrijgen zijn tijdens dit event!

Hou zeker onze website en Facebook pagina in de gaten! Hier zullen regelmatig updates komen omtrent dit event!

meer info omtrent de Belgian Air Force Days kan je hier vinden.


Vervlogen Meetjesland 27 – 28 – 29 Juni

Volgende week is het weer zover, de jaarlijkse opendeurdag van vliegclub Ursel !

Als Lid zijn wij trots te kunnen meedelen dat wij ook dit jaar opnieuw aanwezig zullen zijn op het prachtige luchtvaart event! Na het succes van vorig jaar is het programma dit jaar nog groter geworden met tal van vliegtuigen die te zien zullen zijn op de vliegbasis van Ursel .

Wij hopen jullie te verwelkomen aan onze promostand komend weekend ! Tot dan ! meetjesland

 


Ballonvaart instrumenten !

Vandaag hebben we een levering vanuit Spanje mogen ontvangen! Enkele weken terug hebben we bij Ultramagic balloons onze ballonfabrikant, de bestelling geplaatst voor het nieuwste type transponder en luchtvaart radio! In deze transponder zit onze luchtballon volledig geprogrammeerd en kan tijdens onze ballonvaarten in gecontroleerde zones rond luchthavens ondervraagd worden door de luchtverkeersleiders. Zo kan ATC (Air traffic Control) of kortweg de lokale lucht verkeersleiding de exacte positie, snelheid, hoogte en richting verkrijgen van onze ballon in vlucht. Aan de hand van deze gegevens zal ATC ons een hoogte opleggen via de ingebouwde luchtvaart radio waar we moeten varen! Wist je trouwens dat door de ingebouwde GPS onze ballon kan gespot worden tijdens gecontroleerde vaarten op de populaire website en app , Flight radar 24.

Ook naast radio en transponder hebben wij nog enkele andere digitale instrumenten aan boord,
zo hebben wij ook een hoogtemeter, variometer en GPS in de mand.

Deze nieuwe professionele instrumenten zullen ervoor zorgen dat wij nog beter kunnen ingaan op de wensen van onze passagiers en de veiligheid van onze vaarten nog beter te kunnen garanderen!

Transponder

 


Vaderdag promotie

Enkele weken terug hebben tal van mama’s een schitterend moederdag geschenk gekregen van hun geliefden!  De afgelopen periode hebben dan ook al tal van mama’s kunnen meevaren en  genieten van een prachtige ervaring, maar binnenkort is het de beurt aan de  papa’s. Op 8 Juni is het weer zover, vaderdag! Bent U nog  steeds opzoek naar dat ultieme geschenk voor jouw vader te plezieren, zoek niet verder en breng jouw vader in hogere sferen! Speciaal voor vaderdag bieden wij een unieke ballonvaart van het type Quick-release Fun voor een heel scherpe prijs van 115€ . Deze actie loopt af op 8/06/14 .

vaderdag


Moederdag 11 Mei

Binnen enkele dagen is het weer zover, Moederdag!

Ben jij ook nog steeds opzoek naar het ideale geschenk! Zoek niet verder want wij van Belair Flying People hebben de oplossing! Wat dacht je van je Moeder te verbluffen met een adembenemende ballonvaart! Bovendien speciaal voor deze gelegenheid bieden wij 15% korting aan op al onze arrangementen bij vermelding van onze actie tijdens reservatie en dit tot en met 11 Mei 2014.

moederdag